lauantai 23. helmikuuta 2008

M-Real jokeriksi salkkuun, Teliasoneraa lisätty

Ostin M-Realia kurssiin 2,18 €. Kyseessä on suuririskinen sijoitus jossa pääoma voi tuhoutua kokonaan tai jopa tuplaantua seuraavien parin vuoden aikana.
Teliasoneraa ostin lisää kurssiin 4,96 €.

Wall Street kääntyi perjantaina viimeisen tunnin aikana plussalle kun CNBC kertoi joukkolainavakuuttaja Ambacin (ABK) pelastussuunnitelmasta. Lisätietoja asiasta saataneen ensi viikon aikana. Pelastussuunnitelman vahvistuminen ensi viikon aikana saattaisi vakauttaa USA:n pörssejä ja tuoda nostetta myös OMX:iin.

Fakiirisalkun National City Corporation (NCC) nousi perjantai-iltana noin 5 %. NCC-sijoitus on edelleen hieman tappiolla saaduista osingoista huolimatta. USA:n pankkiosakkeet ovat sahailleet ylös-alas ilman selvää trendiä viimeisen kuukauden ajan. On myönnettävä että NCC on kehnommassa kunnossa kuin ostohetkellä ajattelin, mutta välitöntä konkurssivaaraa ei mielestäni ole. Jos luottokriisi ei merkittävästi pahene ja markkinat normalisoituvat parin vuoden aikana, NCC:n osakekurssi palannee noin 1-1.5 kertaa OPOn tasolle muutaman vuoden aikana. Tällöin osake voisi nousta 20-30 €uron haarukkaan. Käytettävissä olevien tietojen perusteella en näe tappioiden kotiuttamista järkevänä vaihtoehtona.

Ei kommentteja: