perjantai 29. elokuuta 2008

Ostot jatkuvat

Ostin tänään ensimmäisen erän Fiskarsin A-osakkeita kurssiin 10,15 €.
Ostin myös Spondaa kurssiin 5,40 €.
Pari viikkoa sitten kurssiin 17,80 € myydyt Nokiat ostin takaisin kurssiin 17,27 €, ja muutaman tunnin kuluttua osaketta olisi saanut hintaan 16,90 € !

Fiskarsilta ja Spondalta odotan hyvää ja vakaata osinkotuottoa.
On vaikea nähdä Fiskarsin osakkeessa laskuvaraa ellei Wärtsilä romahda täysin. Wärtsilän odotetaan tekevän vahvaa tulosta ainakin tänä vuonna ja ensi vuonna.
Olen valmis ostamaan lisää molempien yhtiöiden osakkeita jos ne tältä alhaiselta tasolta edelleen halpenevat. Nokia on lähinnä arpa salkussani, ja painoarvo salkussa onkin pieni.

Tikkurilan markkina-arvoksi listauksessa arvioidaan 600-1000 miljoonaa €uroa.
Koko Kemiran markkina-arvo on nyt noin 1,1 miljardia euroa. Mikäli arvio Tikkurilan markkina-arvosta on realistinen, on Kemira luultavasti hyvä sijoitus nykyisellä kurssitasolla.
Saatan lisätä Kemiraa salkkuuni lähiaikoina.

UPM omistaa ison potin energiayhtiö Pohjolan Voiman osakkeita. Myös Metsä-Botnian omistus on merkittävä. Uskon että UPM:n osakkeenomistajat tulevat muutaman vuoden kuluessa jollain tapaa hyötymään UPM:n taseessa olevasta piilovarallisuudesta. Alle 11 €uron kurssitasolla olisin kiinnostunut lisäämään omistustani UPM:ssä, vaikka osinkotuoton puolesta UPM ei olekaan OMHEXin kärkikastia.

SanomaWSOY saattaisi kelvata osinkosalkkuuni. P/B=1,5, P/E=11 ja osinkotuotto on noin 7 %.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Fiskars A ja K osakkeet yhteensä tuottavat markkina-arvon 875,70milj€. Fiskars omistaa Wärtsilää 16 846 301 kappaletta. Näiden arvostus on 39,25€ kurssilla 661,22milj€. Tuo arvo jaettuna Fiskarsin kokonaisosakemäärällä tekee 8,53€ wärtsilä omistusta per osake eli toisaalta ostit Fiskarsia noin 1,5€:lla.

Pientä numeroiden palloittelua.

Anonyymi kirjoitti...

http://aleksipujo.blogspot.com/2008/09/kemira-ja-kemira-coatings-tikkurila.html

Kirjoittelin Kemirasta ja Tikkurilasta, tuli positiivisempi mitä ajattelin. Ostoaikeet voimassa, tuottoarvio maltillisempi, mutta en aio tekstissä sitä enää muuttaa.

Anna palavaa romahduskommenttia jos siltä tuntuu :)