torstai 10. syyskuuta 2009

Metsoa ja YIT:tä vähennetty

Myin Metsoa hintaan 19,00 € ja YIT:tä hintaan 11,11 €. Metson paino salkussa putosi 3 %:n tasolle. YIT ehtikin jo nousta 10 % myyntitasolta... kuvaa hyvin miten väkivahvat markkinat ovat tällä hetkellä. YIT:n paino salkussa on edelleen yli 11 %. Hyvin hajautetussa salkussa yksittäisen yhtiön paino ei ehkä saisi olla näin korkea. Luultavasti vähennän hieman YIT:tä jos/kun kurssi ylittää 13 euroa (tällä vauhdilla se tapahtuu huomenna tai viimeistään maanantaina ;-D).

Otin 5430 tasolla myydyt CBK:n DAX-putit takaisin tasolla 5610.
Tavoitteena on myydä putit jos/kun DAX putoaa 5500 pisteeseen.
(Ellei sitten putit raukea arvottomina tasolla DAX 6000)

Tässä vaiheessa alkaa nousun voimakkuus jo todella yllättää. Meneillään on kuudes peräkkäinen nousupäivä !! Alkuviikolla raportoitiin suomen BKT:n supistuneen viime laman vauhtia yli 9 % Q2:lla. On selvää että vientiyritysten tulokset eivät tule olemaan kovin hyviä ensi vuonnakaan.
Sen sijaan esim. Teliasonera, Sampo, Orion, Elisa, Fortum ja Citycon tulevat tekemään erinomaista ja vakaata tulosta myös vuonna 2010.

1 kommentti:

diovan kirjoitti...

Hieno blogi, mukava lukea. Itsekkin harrastan sijoittelua kahdella omalla ( 96ke ) ja yhdellä ( 139ke ) suvun salkulla. Pääasiassa olen sijoitellut kotimaisiin suuryhtiöihin, mutta nyt aloitellut Dax-callien ostot. Itsellä ei vielä ole blogia, mutta sanailen Kauppalehdessä nimimerkillä " diovan ". Jatkahan kirjoittelua, sitä on mukava lukea !