sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kävin osakeostoksilla

Nokia tipahti rentona alle 8,00 €uron. Lisäsin Nokiaa hintaan 7,99 €.
Kurssikehityksessä näkyy sijoittajien syvä viha yhtiötä kohtaan. Kurssi on tippunut noin 30 % osavuosikatsauksen jälkeen. Itsellänikin alkaa jo usko loppua mutta otin pienen erän lisää siitä huolimatta.

Lisäsin Alma Mediaa 6,70 €, Uponoria 11,00 €, Nordeaa 6,30 €, Fortumia 17,63 €, Elisaa 12,75 €, Aktiaa 6,59 € ja Technopolista hintaan 3,33 €. Uponoria on nyt kappalemääräisesti lähes saman verran kuin ennen osavuosikatsauspäivää jolloin vähensin Uponoria. Aktiivisuus kannatti koska tarjoutui tilaisuus ostaa osakkeet takaisin merkittävästi halvemmalla. Uponorin tulokselta en odota ihmeitä mutta Uponor on omistajaystävällinen yhtiö joka maksaa osinkoja jos suinkin pystyy.

DOW käväisi perjantaina alle 10000 pisteessä. En usko että korjausliike olisi vielä oli.
Olen kuitenkin aika malttamaton ostaja joten ostin jo nyt lisää osakkeita.
Käteistä on kuitenkin vielä yli 5 % salkusta lisäostoja varten.

En usko että pörssiyhtiöiden tulosparannusodotuksia olisi vielä heitetty romukoppaan.
Etenkin ne yhtiöt joiden liikevaihdosta merkittävä osa syntyy dollareissa tulevat hyötymään euron heikkenemisestä suhteessa dollariin. Osinkotuotot ovat varsin hyvällä tasolla olettaen että osingot eivät heikkene ensi keväänä. P/E-luvut ovat myös kohtuullisen matalalla tasolla.

Jos markkinoiden hermoilu jatkuu niin aion ostaa lisää osakkeita. Esimerkiksi Nordea 6,00 €uron kurssilla ostettuna olisi varmasti hyvä ostos.

Ei kommentteja: