keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Nokia ja Sanoma luhistumassa täysin

Nokian ja Sanoman kurssit ovat kehittyneet poikkeuksellisen heikosti. Nokia on kroonisesti tappiolla eikä käänteestä ole mitään merkkejä. Pikemminkin näyttää siltä että Nokian tilanne synkkenee edelleen.

Sanoma teki katastrofaalisen virheen vuosi sitten ostaessaan heikosti kannattavaa TV-toimintaa ulkomailta. Sanoma on velkaantunut rajusti ja joutunut myymään kannattavia toimintojaan pilkkahintaan. Osinkoa jouduttiin leikkaamaan. Oliko tämän kevään osinko viimeinen ? Ehkei vielä sentään mutta Sanoman tilanne näyttää todella pahalta.

Velkakriisin tästä pahentuessa saatetaan nähdä Nokia reilusti alle 2,00 €urossa ja Sanoma 5,00 €urossa tämän vuoden aikana. En olisi uskonut vuosi sitten !

Myin loputkin Sanomat pois salkustani noin 7 €uron tasolla koska uskoni yhtiöön on loppunut täysin. Olisi pitänyt reagoida aiemmin mutta ehkä säästyn pahimmalta, osakehan voi mennä vaikka senttikerhoon jos vaikeudet tästä vielä syvenevät. Sanoma on tunnetusti erittäin paha liikearvopommi eli suunnilleen koko oma pääoma on liikearvoa.

Nokia taas tekee helposti 0,5-1,0 €uroa per osake tappiota tänä vuonna. Olisiko mikään ihme jos kurssi painuisi senttikerhoon eli alle 1,00 €uron ?

Ostin Elisaa 15,78 € ja Fortumia 15,35 €. Nämä eivät ole liian kalliita ostoksia luulisin.
Ostin myös Nordeaa 5,81 € mutta myin ne pian 5,94 €urolla.

Salkussa on osakkeita noin 62 % ja käteistä noin 38 % tällä hetkellä.

Ei kommentteja: