maanantai 24. syyskuuta 2012

Cityconit myyty, merkkarit myös

Myin Cityconit pienellä voitolla. Myin myös "ilmaiset" merkintäoikeudet.

DAXin ja OMXH:n ero jatkaa kasvamistaan. DAX on uskomattomat noin 1850 pistettä OMXH:ia ylempänä tällä hetkellä.Tämä on yksinkertaisesti täysin käsittämätöntä kun huomioidaan että DAX ja OMXH olivat molemmat noin 5000 pisteessä viime syksynä. Tiedän että DAX on tuottoindeksi jota osingot nostavat ja OMXH-indeksissä osingot eivät ole mukana mutta ero on silti täysin pöyristyttävä.

DAX on noussut pohjilta noin 50 % ja OMXH samaan aikaan vain reilut 10 %. Käsittämätöntä.

Tästä näkyy myös mihin suuntaan rahaa lapioidaan. Koko Suomen kansa on nyt valjastettu maksamaan Etelä-Euroopan maiden sikailuista aiheutuneet tappiot. Tämä tapahtuu lähes perkeleellisen kierosti pankkiveron ja julkisen sektorin leikkausten avulla.

Kataisen hallitus syytää miljardeja muualle Eurooppaan. Tästä syntyy Suomen valtiolle rahantarve.
Toimenpiteet on jo aloitettu: poliisin ja puolustusvoimien rajut leikkaukset ovat menossa.
Pankkiverolla kerätään rahaa pankeilta. Pankit keräävät rahat asiakkailtaan nostamalla marginaaleja. Jopa vanhojen lainojen marginaalien yksipuolisesta korottamisesta on puhuttu. Tämä hulluus pitäisi pysäyttää ennenkuin koko Suomi menee nurin. Muun Euroopan pelastamisesta tulee isompi ponnistus kuin sotakorvausten maksamisesta aikanaan neuvostoliitolle. Tämä on niin sairasta etten löydä riittävän voimakkaita sanoja kuvailemaan tätä hulluutta.

Tällä tavalla Suomi ajautuu syvään lamaan muutaman vuoden sisällä. 

Vaihtoehto on sama kuin Soinin esittämä: lopetetaan rahan lähettäminen muualle Eurooppaan.
Yksinkertaista mutta niin vaikeaa nykyiselle hallitukselle joka rakastaa nousta mustan auton takapenkiltä salamavalojen räiskyessä.



Ei kommentteja: