maanantai 28. tammikuuta 2013

Fortum leikkaamassa osinkoaan ?

Fortum on laskenut pitkään vaikka markkinan yleissuunta on ollut nouseva.
Ilmeisesti jotkut tietävät jo että osinko tulee laskemaan. Osittain tämä lienee jo kurssissa mutta laskeehan kurssi toki edelleen kun virallinen tieto asiasta julkaistaan.

Omistan edelleen Fortumia ja täytyy sanoa etten olisi ikinä uskonut miten surkea kurssikehitys tulisi olemaan. Fortum on suunnilleen samalla tasolla kuin finanssikriisin pohjilla. Tulos ei kuitenkaan ole dramaattisesti romahtanut puhumattakaan siitä että yhtiö tekisi tappiota. Kieltämättä tuloskehitys on ollut heikompaa kuin kuvittelin.

Wärtsilä tarjoilee euron osingollaan lähes kolmen prosentin osinkotuoton. Osake on älyttömän kallis minun mielestä mutta markkina ei mielipiteitäni kaipaa. Eipä yllättäisi vaikka tuo kupla paisuisi aina 40 euroon asti jo tänä keväänä. Osakekohtaista tulosta tulee selvästi alle 2 €uroa vuodessa. Kallis se on vaikka miten laskisi.

Myin Capmanin arpalaput pienellä voitolla hintaan 92 senttiä kappale. Ihme kyllä osake nousi noin 10  % muutamassa viikossa sen jälkeen kun olin sitä ostanut. Joskus näinkin.

Ei kommentteja: