perjantai 19. huhtikuuta 2013

Syöksyykö Helsingin pörssin täydelliseen kaaokseen ?

Helsingin pörssin vaihto on laskenut viime vuosina.
Osakekurssit ovat taas kääntyneet laskuun.
Ehdin muuttaa 80 % salkustani käteiseksi kevään aikana ennen viime viikkojen rytinöitä.
Tästä onnittelen jo itseäni.

Vakaammatkin firmat jakelevat tulosvaroituksia (jopa Elisa laski hieman ohjeistustaan!) tai romahtelevat muuten vain (Fortum Euroopan parlamentin päästöoikeusäänestyksen jälkeen).

Elisaa saa taas reilusti alle 14 €urolla. Fortum maksaa noin 14 €uroa/osake.
Ensi kevään osingot lienevät molemmilla €uron luokkaa eli osinkotuotto on noin 7 %.
Elisan ja Fortumin kursseissa ei ole enää paljon laskuvaraa.

Mediatalot painuvat suohon. Viimeksi Ilkka tulosvaroitti. Tässä on selvästi pitkä hidas trendi jonka seurauksena Sanoma, Alma Media ja Ilkka näivettyvät pikkuyhtiöiksi. Tänään katsoin Ilkan tarjoustasoja Nordnetissä: YKSI yltiöpäinen tarjoustaso oli ostolaidalla. Kurssin on tuomittu laskemaan tarjoustasojen perusteella. Ketään on tunnu kiinnostavan koko firma. Useimmat vaan haluavat osakkeistaan eroon kun osinkoakaan ei liene juurikaan enää odotettavissa.

Teleoperaattoreidenkin tulokset ovat heikentyneet. Joillakin konepajoilla menee vielä kohtuullisesti.
Yhdysvalloilla pörssikurssit ovat nousseet viisi vuotta putkeen. Tässä voi olla käännekohta ja talous sakkaa taas kunnolla USA:ssa ensi syksynä ? Kysykääpä itseltänne arvoisat blogin lukijat mitä tapahtuu jos S&P putoaa esim. 1550 pisteestä 1300 pisteeseen ? Eikö tuo merkitse täydellistä kaaosta ja sekasortoa Helsingin pörssissä kun huomioidaan että OMXH ottaa tuplana tai triplata pataan suuren maailman pörssien laskiessa ?

Omistan vielä Elisaa, Fortumia (vähensin 16 €uron päällä mikä oli erittäin järkevää), Nokiaa (kulttiosakekuonaa joka mätänee edelleen salkussa), hieman Aspoa ja vähän UPM:ää.

Teliasonerat tulin myyneeksi kaikki. Pääosin hieman ennen osingon irtoamista n. 5,5-5,6 kurssitasoilla. Loput myin 5,24 € ja 5,31 € hiljattain.

Isommista dipeistä toki ostan jotain takaisin lähinnä sillä tarkoituksella että myyn ne taas heti kun niistä saa vähänkin voittoa. Jos muutkin ajattelevat näin niin osakekursseissa ei liene juurikaan nousuvaraa, pikemminkin päinvastoin.

1 kommentti:

Conexio kirjoitti...

Hei,tavoittelemme sinua koskien taloudesta ja sijoittamisesta bloggaaville henkilöille suunnattua tilaisuutta. Pystyisitkö olemaan sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen conexiopress@conexio.fi mahdollisimman pian? Kiitos!
Terveisin, Viestintätoimisto Conexio