torstai 31. heinäkuuta 2008

Neste Oililta vahva tulos, Ramirent romahti

Neste Oilin tulos oli mainio: Q2 EPS=0,83 €. Koko vuoden EPS-ennusteeni on 2,20 € ja osinkoennusteeni on 1,00 €/osake. Osinkotuotto on yli 6 %. Ostin osaketta muutama viikko sitten kurssiin 15,91 €. Olen valmis lisäostoihin alemmalla kurssitasolla vaikka osake on mielestäni melko halpa jo nyt.

Ramirent antoi tänään tulosvaroituksen joka ei yllättänyt missään suhteessa vähääkään.
Silti osake romahti 20 % aivan kuin yrityksen tilanne olisi jotenkin shokeerannut sijoittajat.

Arvaukseni on että EPS putoaa tänä vuonna 0,60 €uroon (analyytikkoennusteet ovat olleet yli euron viime aikoina) ja osinkoa leikataan 0,30 €uroon ettei yhtiön olemassaolo vaarannu vuonna 2009, joka tullee olemaan vaikeampi kuin kuluva vuosi. Tulosennusteellani P/E=8 ja osinkotuotto noin 6 %. Kurssi on edelleen reilusti yli osakekohtaisen OPOn, mutta noin 5 €uron kurssitasolla Ramirentin arvostustaso on mielestäni suunnilleen kohdallaan.

Fakiirisalkun Cramo laski myös tänään. Tulosennusteeni on 1,40 €uron EPS tältä vuodelta (analyytikot: noin 2 €uron EPS). Osinkoennusteeni 0,70 €/osake saattaa olla hieman optimistinen mutta en toistaiseksi laske sitä. Cramokin on yritysostojen vuoksi aika velkainen yritys mikä saattaa vaikeuttaa osingon nostamista varsinkin jos vuodesta 2009 arvioidaan muodostuvan vuotta 2008 vaikeampi. P/E=7 ja osinkotuotto 8 %. Kurssi on alle OPOn joka tosin sisältää aika reilusti aineettomia eriä. Osake on melko matalalle arvostettu.

Ei kommentteja: