maanantai 12. syyskuuta 2011

Osakekurssien mätäneminen jatkuu pörssissä

DAX käväisi jo alle 5000 pisteen. OMXH on pitänyt pintansa paremmin kuin DAX viimeisen kuukauden aikana.

Nyt tuntuisi houkuttelevalta ostaa hieman DAX minifutuureja. Stop-lossiin pitää olla kuitenkin matkaa ainakin 200-300 pistettä koska volatiliteetti on korkealla tasolla.

Konepajatkin alkavat näyttää houkuttelevasti hinnoitelluilta.
Konecranes näyttää kiinnostavalta 16 €uron kurssilla. Konecranesilla on hyvät edellytykset parantaa tulostaan hieman viimeistään ensi vuonna. Osingon arvelen pysyvän ennallaan 1,00 €urossa elleivät talousnäkymät edelleen merkittävästi synkkene. Osinkotuotto olisi yli 6 % jos osinko pysyisi ennallaan.

Metson ja Cargotecin kohdalla lienee syytä olla varovaisempi.

Rakennusyhtiö YIT on myöskin jo melko edullinen. EPSiä kertynee yli euro tänä vuonna ja jos osinko pysyy ennallaan 0,60 €urossa niin osinkotuotto on jo yli 5 %. Ehkä kannattaa odottaa vielä koska ammoniakkiongelmat YIT:n Pietarin asunnoissa saattavat heikentää YIT:n tulosta merkittävästi tänä vuonna.

Katsotaanpa aiemmin esittämääni ostoslistaa:

Aspo 5,00 €
Alma Media 5,00 €
Elisa 13,00 €
Orion 13,00 €
Teliasonera 4,30 €
Nokia 3,00 €
Fortum 16,00 €
Sanoma 9,50 €
Pohjola 7,00 €
Nordea 6,00 €
Sampo 17,00 €
Stora Enso 4,00 €
UPM 7,00 €
Wärtsilä 15,00 €
Ilkka 5,50 €

-------
Tällä hetkellä Sanoma on alle määrittelemäni rajahinnan 9,50 €uroa. Ostin Sanomaa aiemmin osittain takaisin 10,28 € ja 9,96 €. Luultavasti jatkan ostoja lähipäivinä jos osakkeen heikkous jatkuu.

Nordea ja Pohjola painuivat myös tänään alle rajahintojeni. Nordeaa ostin jo aiemmin, lisäostoja teen luultavasti viimeistään 5,40 € tasolla. Pohjola saatan myös ostaa ihan lähipäivinä.
En usko että Keski-Euroopan pankkikriisi vaikuttaa merkittävästi Nordeaa tai Pohjolaan. Varsinkin Nordea on jo varautunut tulevaan ilmoittamalla isoista irtisanomisista.

Fakiirisalkku on laskenut vuoden alusta noin 10 %-yksikköä vähemmän kuin OMXH mutta on kuitenkin selvästi miinuksella. Jos/kun nousu lopulta alkaa niin haasteena olisi voittaa indeksi.
laskussa salkun osakkeet ovat olleet defensiivisiä. Nousuvaiheeseen tarvittaisiin suhdanneherkempiä korkean betan osakkeita jotta indeksin lyöminen olisi realistisesti mahdollista.

Ei kommentteja: