keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Mukaan Nordea-peliin Subprime-kaaoksen keskellä !

Sorruin ostamaan Nordeaa tänään kurssiin 9,99 €.
Jo kuukausia aiemmin aavistelin kurssin putoavan alle 10 € ja tulipa ostettua osaketta suuna päänä heti kun maaginen 10 € raja alittui. Osake ei ole 10 €uron tasolla kallis muttei erityisen halpakaan. OPO/osake vuoden lopussa lienee ollut noin 6 €. ROE on ollut hyvä, osinkotuotto kohtuullinen. Korkealla ROE:lla voi perustella 10 €uron kurssitason vaikka OPO/osake on vain noin 6 €. Osinkoennusteeni Nordealle 0,40 €/osake. Fakiirisalkussa homehtuva Sampo maksoi kiusallisen paljon Nordean osakkeistaan. Nordean paino salkussa on hieman yli 1 %.
Sampoa tuli salkkuun kurssiin 17,93 €. Tällä kurssitasolla lienee melko turvallista ostaa.
Sammon paino salkussa on noin 4 %.

UPM näyttää halvalta 12 €uron kurssilla. OPO on noin 13 €/osake. Jos osinkoa ei leikata, voinee odottaa kurssin nousevan viimeistään tilinpäätöksen jälkeen (ellei markkinat sula täysin alta). Mutta onko UPM:llä vara maksaa 0,75 €uron osakekohtaisia osinkoja tänä keväänä ? Metsäyhtiöt ovat pahoissa vaikeuksissa ja puutullit nousevat taas keväällä. Oli hötkyilyä ostaa pari euroa ylempänä, mutta ehkä 12 € on parempi ostotaso ? Ostin UPM:ää kurssiin 12,02 € tänään. Jos osinko pysyy ennallaan 0,75 €urossa per osake, on osinkotuotto 12 €uron kurssilla jo yli 6 %.

Huhtamäen syöksykierre ei näytä oikenevan. Voi olla että yhtiö on ajautunut Aspocompin kaltaiseen pitkän näivettymisen tilaan josta ei ole ulospääsyä omin avuin. OMHEXin suuremmista yhtiöistä Huhtamäki ja M-Real ovat potentiaalisia konkurssikandidaatteja jos taloussuhdanne heikkenee merkittävästi.

Ei kommentteja: