keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Osakemarkkinat ajautuivat kaaokseen !

Pörssikurssit ovat jatkaneet laskuaan. Lasku tapahtuu suurehkolla vaihdolla ja koskee lähes kaikkia yhtiöitä. Tänään ostin vähän YIT:tä (ostokurssi 13,41 €) ja UPM:ää (ostokurssi 13,08 €).
Osakekurssien vajoaminen ei toivottavasti vaikuta suuresti OMHEXin yhtiöiden osinkopolitiikkaan. Eräät pörssigurut ovat lähteneet ostoksille jo marras-joulukuun aikana. Nyt saa samoja osakkeita paljon halvemmalla. Käsittääkseni suomalaisosakkeiden lasku on lähes suoraa seurausta USA:n pörssien laskusta. Suomen taloudella on kaiketi toistaiseksi mahdollisuudet välttyä ajautumasta pahaan taloustaantumaan vuoden 2008 aikana. USA:n talous sen sijaan lienee painumassa taantumaan, ja jopa USA:n talouden lama vaikuttaa täysi mahdolliselta. Jos USA vajoaa lamaan, ei täälläkään säästyttäne taantumalta. Näitä riskejä ilmeisesti nyt hinnoitellaan kursseihin.

Kesällä kun kirjoitin keskustelufoorumeille otsikonmukaisia viestejä minulle naurettiin.
Nyt voidaan todeta että ennustus osui melko hyvin oikeaan. Tämä ei paljon lohduta koska häviän koko ajan rahaa osakekurssien laskiessa. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata miten syvälle tällä kertaa upotaan.

Markkinatilanne näyttää erittäin vaikealta mutta Fakiirisalkkuun tullaan tekemään ostoja jatkossakin. Myyntejä ei ole aikomus tehdä näillä kurssitasoilla. Muutamat OMHEXin yhtiöt ovat toki edelleen kalliita. Esimerkkinä mainittakoon Outotec.

5 kommenttia:

Taloutta kirjoitti...

Hyvää ja kivaa luettavaa. Jatka samaa rataa. Paljonko salkkusi arvo on?

Taloutta kirjoitti...

Ootko muuten käynyt sivulla? http://www.talous.com/

Aika kätevä aloitussivu.

coach kirjoitti...

Jos et voi ostaa halpoja osakkeita,
niin oma salkku ei mihinkään katoa.
Sijoittaja odottelee osareita ja kevättä. Kurssit elää omaa elämäänsä.

Fakiiri kirjoitti...

En paljasta salkkuni arvoa mutta sen voin sanoa että olen tavallinen piensijoittaja.

Fakiiri kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.