lauantai 20. syyskuuta 2008

FED suunnittelee massiivista pelastusoperaatiota

Suunnitelmien mukaan FED upottaa 700 miljardia dollaria pankkien toksisten ongelmaluottojen ostamiseen. Ongelmiin ajautuneiden pankkien taseet tulevat puhdistumaan mikäli suunnitelma toteutuu.

Perjantaina roskapankkiralli jatkoi Wall Streetillä ja veti Helsingin pörssinkin rajuun nousuun.
Yleensä en osta ääliöralleissa, mutta perjantaina lisäsin kuitenkin vielä Rautaruukkia kurssiin 15,47 € kun yhtiö ilmoitti että ohjeistus loppuvuodelle pysyy ennallaan. Tulosvaroitusta ei ilmeisesti tule ainakaan ennen Q3 osavuosikatsausta. Luulen kyllä että Q3 osavuosikatsauksessa sanotaan ilmeinen totuus markkinoiden heikkenemisestä ja saatetaan ohjeistaa varovaisemmin vuodelle 2009.

Osakkeiden kurssitaso on räikeän alhainen, mutta romahduksia tullaan näkemään lähiviikkoina ainakin yksittäisten osakkeiden kohdalla. Huvittavaa kyllä analyytikoille tulosten heikentyminen valjennee tälläkin kertaa myöhemmin kuin muille. Mikä muu ammattikunta tienaa hyvin siitä että suoriutuu oman alansa tehtävistä heikommin kuin kuka tahansa kadulta tempaistu purkanjauhaja ?

Uskon etten soveltuisi putkimiehen tai roskakuskin ammattiin mutta analyytikkona olisin luullakseni keskitasoa parempi. Eiköhän 50:n ÄO riittäisi siihen että laskumarkkinoilla laskee tulosennusteita pörssikurssien perässä ja nousumarkkinoilla nostaa ennusteita siten että ne pysyvät pörssikurssien yläpuolella ? Tietokoneohjelma voisi tehdä tuon operaation automaattisesti. Tällöin analyytikoille jäisi pelkkä suunpieksäntä eikä heidän tarvitsisi rasittaa analyyttisiä aivojaan tulosennusteiden laatimisella.

Ei kommentteja: