keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Lisäsin Metsoa kurssiin 22,77 €

Ostin toisen erän Metsoa kurssiin 22,77 €.
Metson pitäisi tehdä H2:lla lähes kaksinkertainen tulos H1:een verrattuna jotta se yltäisi analyytikkoennusteisiin. Näin tuskin tulee käymään.
Ostin silläkin uhalla että Q3 katsaus erinomaisuudessaan on kuitenkin pettymys esim. analyytikoille joiden tulosennusteet ovat edelleenkin hämmästyttävän korkealla.

Jos Metson EPS koko vuodelta kuitenkin yltäisi ennustetulle noin 3 €uron tasolle, olisi P/E-luku alle 8, mikä on varsin alhainen kasvuyhtiölle, jollaiseksi Metso uskoakseni nähdään. 1,8 €uron osakekohtainen osinko vastaisi 8 %:n osinkotuottoa tuoreimmalle ostokselleni. Vahva tilauskanta hälventää huolia siitä että Metso lentäisi päin puuta ensi vuonna.

Rautaruukki on edelleen seurannassa. Tulosvaroitus leijuu ilmassa. Odotamme jännityksellä tiedotetta. Ainoa syy olla ostamatta Rautaruukkia nyt on tulosvaroituksen pelko. Jos varoitus tulee niin osaketta saa tietysti vieläkin halvemmalla. Nokian, YIT:n ja Ponssen varoitukset ovat toivottavasti saaneet Rautaruukin johdonkin miettimään olisiko varoitukseen aihetta.

Ei kommentteja: