sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Pientä perjantaipehmeyttä pörssissä

Nokia pökelsi tulosvaroituksen ja romahti. Kurssi laski varoitusta edeltäneinä päivinä niin määrätietoisesti että jotkut melko varmasti tiesivät varoituksen olevan tulossa ja myivät.
Ostin Rautaruukkia kurssiin 18,99 € ja Neste Oilia kurssiin 14,96 €.
Rautaruukista saanee noin 10 %:n osinkotuoton, P/E-luku painuu jo alle 7. Nyt myös P/B alkaa olla velattomalle ja kannattavalle yhtiölle erikoisen alhainen.
Halpaa on, mutta onko maanantaina vieläkin halvempaa ?

Ostanen toisen erän Nokiaa, tavoiteostohintani on 13,50 €.
Nokia tekee 1,4-1,5 € EPSin, joten osake ei ole enää kallis. P/E-luku ei ole kymmeneen vuoteen ollut alempana.

Sponda, Uponor ja YIT ovat halpoja. Lisään ehkä ensi viikolla YIT:tä. Markkinat ovat hinnoitelleet osakkeeseen katastrofaalisen tulosromahduksen. Luulen että markkinoilla pelätään Rautaruukin ja YIT:n tulosvaroituksia. Yhtiöt pitivät kesän tulosjulkistuksissa jääräpäisesti kiinni aiemmista ohjeistuksistaan, joiden toteutumiseen tuskin kukaan enää uskoo.
Ehkä hötkyilin Rautaruukin ostoissa, koska en usko Rautaruukin ohjeistukseen tulosparannuksesta tänä vuonna. Osinkotuotto ja yhtiön velattomuus houkuttivat kuitenkin ostoksille joten katsotaan miten käy.

Freddie Macin ja Fannie Maen pelastussuunnitelmista saadaan uutisia alkuviikolla. Parhaassa tapauksessa pörssi piristyy.

Ei kommentteja: