torstai 13. joulukuuta 2007

Globaali finanssikriisi on tosiasia !

Finanssiosakkeiden alamäki on jatkunut eilen ja tänään maailmanlaajuisena.
Wall Streetillä odotetaan jälleen laskuavausta. FEDin eilisillä toimenpiteillä ei näytä olevan mitään vaikutusta pörssikursseihin. Washington Mutual ja MBIA tarvitsivat hiljattain lisärahoitusta. Isoiltakaan finanssialan konkursseilta ei liene vältytä.

Kannattanee keskittää ostot hyviä osinkoja maksavien yhtiöiden osakkeisiin.
Nousu alkaa joskus, mutta jos se alkaa vuosien päästä 70-99 % nykytasoa alempana niin näillä hinnoilla ostaneiden elinikä ei välttämättä riitä positiivisen tuoton saamiseen, varsinkin jos konkursseja ilmenee laajassa mittakaavassa. Näyttää siltä että amerikkalaiset finanssialan yritykset lykkäävät huonojen uutisten julkaisemista niin pitkälle kuin mahdollista. Usein tilanteen karmeus paljastuu vasta osavuosikatsauksissa.

Eräistä pankeista saa jo 8 % osinkotuoton. Kurssilaskun jatkuessa osinkotuotot alkavat olla pian kaksinumeroisia, jolloin kannattanee jo ostaa harkiten. Asuntoluottokriisin karmeimmat tappiot ajoittunevat vuosille 2008-2009. Ajoituksen vaikeudesta tuli hyvä esimerkki eilen: juuri ostettu NCC putosi samantien noin 8 % ostohintaa alemmaksi. NCC:n osakkeita ostetaan Fakiirisalkkuun ehkä lisää lähiaikoina. Sopii toivoa ettei vuoden 2008 ensimmäiselle neljännekselle kaavailtua VISA:n IPOa vallan peruta, sillä VISAn IPO tuonee satoja miljoonia "helppoa" rahaa NCC:lle.

Ei kommentteja: