tiistai 4. joulukuuta 2007

Osakkeet halpenevat edelleen

Marraskuun "nousulegi" on vaihtunut joulukuun "nousulegiksi". Osakkeet halpenevat edelleen.
Tätä kirjoittaessani OMHEX on 1,8 %:n laskussa.
Moni osake on lähellä tasearvoaan. Tällaisia osakkeita ovat mm. Ahlstrom, Huhtamäki, UPM, Raisio, M-Real ja Turkistuottajat. Raisio ja M-Real eivät ole viime vuosina tehneet hyvää tulosta. Ahlstrom, Huhtamäki ja UPM sen sijaan ovat viime aikoina olleet voitollisia yhtiöitä joilla on hyvät edellytykset kehittyä parempaan suuntaan, vaikka vuosi 2008 voi muodostua melko vaikeaksi.

Näyttää siltä, että osakkeiden vuosia jatkunut BULL-markkina on vaihtumassa BEAR-markkinaksi. Taantuma USA:ssa näyttää yhä todennäköisemmältä. BEAR-markkinoilla kannattanee suosia arvo-osakkeita ja/tai osakkeita joiden osinkotuotto on poikkeuksellisen korkea.

Metallisektorin yliarvostetut osakkeet olisi pitänyt jo myydä mutta vieläkään ei liene liian myöhäistä. Rakennusalaan liittyvistä osakkeista YIT ja Uponor ovat jo pudonneet merkittävästi, ja molempien yhtiöiden korkeahko osinkotuotto tukee näiden yhtiöiden osakekursseja.
Outokumpu on syklisyydestä huolimatta houkutteleva osake mikäli kurssi vajoaa selvästi alle 20 €uron. YIT näyttäytyy myös yhä kiinnostavampana mikäli kurssi valahtaa alle 15 €uron.

Ulkomaisista osakkeista NYSE:ssä listattu pankki National City Corporation on selvä arvo-osake. NCC:n markkina-arvo on noin 12,6 miljardia dollaria ja pankin ROE on ollut erinomainen viimeiset 10 vuotta. Tasearvo on $21,86 per osake osakekurssin ollessa noin 20 dollaria. Osinkotuotto on noin 8 %, tosin on olemassa vaara että osinkoa tullaan leikkaamaan USA:n asuntoluottokriisin eskaloituessa. Outokummun ja YIT:n ohella NCC on seurannassa ja osakkeita saatetaan ostaa Fakiirisalkkuun lähiaikoina.

Ei kommentteja: