keskiviikko 19. joulukuuta 2007

USA:n asuntoluottokriisin ennennäkemättömät mittasuhteet

Toiveet USA:n asuntoluottokriisin nopeasta ratkaisusta voidaan unohtaa.
Kyseessä on laaja finanssikupla ja sitä seurannut kriisi jonka jälkipyykkiä puidaan vielä vuosien päästä. Meneillään olevaa kriisiä voinee verrata Japanin pörssi- ja kiinteistökuplaan 80-luvun lopulla. Sopii toivoa ettei Wall Streetillä nähdä vastaavaa pörssiromahdusta kuin Japanissa noin 20 vuotta sitten. Nikkein toipuminen on oikeastaan edelleenkin kesken !

http://finance.yahoo.com/loans/article/104050/US-Mortgage-Crisis-Rivals-S&L-Meltdown

Suomalaisten rakennusalan yhtiöiden kurssit ovat laskeneet jo reippaasti.
Jos hakee turvallisia ostopaikkoja, pitää katsoa ettei velkaa ole liikaa, kurssi on suunnilleen osakekohtaisen OPOn tasolla, ja yhtiö tekee olosuhteisiin nähden ainakin kohtuullista tulosta ja maksaa osinkoja. Kurssit laskevat parhaillaan yhä alemmas. Edelleenkään ei ole erityisen halpoja osakkeita löydettävissä OMHEXistä. Kannattaa varata käteistä tuleviin ostoihin. Kuka tietää vaikka nyt halvat osakkeet ovat vuoden päästä 50 % halvempia ? Ennenkin on nähty todella räikeitä ylilyöntejä niin nousuissa kuin laskuissakin. Näyttää yhä selvemmältä että olemme siirtyneet karhumarkkinoille. Karhumarkkinat laukaisi erittäin laaja finanssikupla, joten ei olisi yllätys, jos karhumarkkinat kestäisivät jopa muutamia vuosia.

Hieman periaatteitteni vastaisesti lisäsin YIT:tä kurssiin 14,93 €. YIT on hyvä yhtiö mutta kurssi on OPOon nähden korkealla. Mahdolliset lisäostot suoritetaan jos osaketta saa räikeän halvalla.

Ei kommentteja: