perjantai 21. joulukuuta 2007

OKO pökelsi tuloswaroituksen !


Fakiirisalkku koki kolauksen tänään OKO-pankin pökeltäessä proffarin.
OKOn tulos ei yllä viimevuoden tasolle. Tuloswaroitus ei anna aihetta toimenpiteisiin. Kurssiin 12,00 € ostetut OKOt pysyvät Fakiirisalkussa.

SRV nostaa 100 miljoonaa euroa lainaa. Tämä on puolet SRV:n markkina-arvosta ja herättää kysymyksiä rahojen käyttötarkoituksesta. SRV:n osakekurssi on painunut viime aikoina.
En tiedä onko taloudellinen itsesuojeluvaistoni katoamassa mutta tämäkään ei anna aihetta toimenpiteisiin. Itse asiassa myönnän suunnittelevani lisäostoa jos osaketta saa alle viidellä €urolla. OPO/osake oli Q3-katsauksessa 4,3 €uroa/osake ja Q1-Q3 EPS 0,39 €. Viiden euron kurssilla osake näyttää melko edulliselta. Retrospektiivisesti voidaan todeta että SRV:n osake oli annissa naurettavan kallis. Nyt osakkeen ylihinta on poistunut, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö osake voisi jatkaa lohdutonta laskuaan vaikkapa neljän euron tasolle.
YIT on paremman kannattavuutensa ansiosta turvallisempi osake.

Kriisiyhtiö Huhtamäki petti taas ! Yhtiö kirjaa 103 miljoonan €uron arvonalennukset, jotka painavat ennestäänkin heikon vuoden 2007 liikevoiton suorastaan rökäleisen surkeaksi.
Huhtamäen osingonmaksukyky on vaarantumassa jos yhtiön kehitys ei merkittävästi parane lähiaikoina.

Ei kommentteja: