sunnuntai 14. elokuuta 2011

Inflaatio heinäkuussa 4 % - osakkeetko oiva inflaatiosuoja ?

Inflaatio jyllää ja osakkeet romahtavat. Osakesijoittajat häviävät heti kättelyssä inflaation verran ja päälle tulee vielä tappiot kurssilaskusta.

Osakemarkkinoilla on ihan täydellinen Death of Equities -tyylinen tilanne. Kaikki muu sijoitustoiminta on ollut viimeiset 11 vuotta mielekkäämpää kuin osakesijoittaminen. Pienikin risahdus markkinoilla koituu ihan aina osakesäästäjien turmioksi. Pikavoittoja nyhtävät spekulantit ja pankkien rahastonhoitajat kehottavat piensijoittajia pysymään rauhallisina.

Missä on osakesijoittajan palkkio riskinkannosta ? SITÄ EI OLE NÄHTY 11 VUOTEEN !!
Nyt joku sanoo että "pitkällä aikavälillä....". Joo tämä on kuultu. Mikä on pitkä aikaväli ? Onko se 100 vuotta ? 1000 vuotta ? Minun mielestä 11 vuotta on riittävän pitkä aika toteamaan että osakesijoittamisella ei vaurastu.

Pitkällä aikavälillä hyvä sijoitus on pääsääntöisesti hyvä myös lyhyellä aikavälillä.
Yleisen elämänkokemuksen mukaan noin vuodessa näkee onko tehty sijoitus hyvä.
Pörssi on täynnä romahtaneita yrityksiä jotka eivät ikinä nouse suosta. Silti moni veikkaa toisin.
Suosta nousemisia tapahtuukin juuri sen verran (muutamia vuosikymmenessä) että näitä yritteliäitä munapäitä riittää pörssissä touhuamaan. Hieman kärjistäen voisi sanoa että pörssi on surkeiden yritysten hautausmaa. Parhaat yritykset ovat pörssin ulkopuolella toimivia perheyrityksiä.








Ei kommentteja: