lauantai 13. elokuuta 2011

Osakesäästäjät markkinoiden astuttavina

Suomalaiset pörssiosakkeet ovat olleet viimeisen 11 vuoden aikana ylivoimaisesti heikoiten tuottava omaisuusluokka. Uudisrakentaminen, vuokraaminen, määräaikaistalletukset, joukkovelkakirjat, kulta, lähes kaikki muut sijoitukset ovat peitonneet selkeästi osakkeiden tuoton.

Herää kysymys että kannattaako pörssiin mennä markkinoiden astuttavaksi ?

Onko osakesijoittaminen silkkaa typeryyttä ? Tai ammattitaidottomien ihmisten epätoivoinen yritys vaurastua ? Firmoja kuolee pois jatkuvasti, kurssit romahtelevat ja tulosvaroituksia satelee.
Pääsääntöisesti uutisvirta on negatiivista.

Pörssi on sikälikin vaikea paikka että jokaisen ajateltavissa olevan talousongelman maksumies on aina ensin osakesäästäjä. Ja ongelmia maailmalla totisesti riittää. Kurssit voivat helposti romahtaa yli 30 % ilman varmoja taantuman merkkejä. Entä sitten kun taantuma todella alkaa ? Tai lama ?
Tällaisessa ympäristössä voitollisten sijoitusten tekeminen tuntuu lähes mahdottomalta. Sitä se on keskimäärin ollutkin viime vuosina. Pörssissä rehottava sisäpiiririkollisuus ei ainakaan helpota osakesijoittajan asemaa.

Jos OMXH joskus nousee 6000 pisteeseen niin luultavasti myyn kaikki osakkeeni ja poistun markkinoilta lopullisesti. Alkuvuonna OMXH kävi lähes 8000 pisteessä. Nyt jo 6000 pistettä tuntuu melko kaukaiselta ja 7000 pistettä aivan toivottoman kaukaiselta tavoitteelta.

Mahdollisista osakemyynneistä saatuja rahoja en tietenkään makuuttaisi pankkitilillä. Odotellaan ihmettä.



1 kommentti:

Migi kirjoitti...

"Mahdollisista osakemyynneistä saatuja rahoja en tietenkään makuuttaisi pankkitilillä. Odotellaan ihmettä. "

Jos poistut markkinoilta niin mihin sijoittaisit rahat?

ps. AP-areenalla kaivataan sua