sunnuntai 7. elokuuta 2011

Täysi kaaos ja sekasorto osakemarkkinoilla

Osakemarkkinoilla vallitsee täysi paniikki ja sekasorto.
Helsingin pörssissä on tänään 11. peräkkäinen laskupäivä !! Aika uskomaton laskuputki !!

Tilanne on muuttunut sen verran dramaattisesti että päivitän myös omia ostosuunnitelmiani.

Nyt on kerta kaikkiaa niin paha paniikki pörssissä että voisi sanoa kuivasti että on tyhmää maksaa liikaa. Aina löytyy hulluja jotka haluavat repiä oman salkkunsa vapaaehtoisesti riekaleiksi. Näiden hullujen myyntihalua kannattaa yrittää hyödyntää.

Alla uudet tavoitehinnat joilla olen halukas ostamaan osakkeita:

Aspo 5,00 €
Alma Media 5,00 €
Elisa 13,00 €
Orion 13,00 €
Teliasonera 4,40 €
Nokia 3,00 €
Fortum 16,00 €
Sanoma 10,00 €
Pohjola 7,00 €
Nordea 6,00 €
Sampo 17,00 €
Wärtsilä 15,00 €
Ilkka 5,50 €

Sampokin taipuu lopulta kun huomataan että sen Nordea-sijoitus painuu rumasti tappiolle (tapahtuu ihan näinä päivinä). Toistaiseksi Sampo on saanut Nordeasta oikeastaan vain osingot ja arvonnoususta Sampo ei ole päässyt hyötymään (Sammon keskihinta Nordeassa on suunnilleen nykyisellä Nordean kurssitasolla). Suunnilleen Nordean osinkoa vastaavaan tuottoon Sampo olisi päässyt riskittömillä sijoituksillakin. Riskinotosta Sampo ei ole siis hyötynyt mitenkään.

Yllämainituissa yhtiöissä tuloskehitys on vakaa tai nouseva (paitsi Nokiassa) ja osinkotuotot yllämainituilla kursseilla luokkaa 7-10 %.
Aiemmin myin vähemmän laadukkaiden yhtiöiden osakkeita ja tässä kriisissä en luultavasti osta niitä enää millään hinnalla takaisin koska ne voivat kaatua kokonaan.
Nyt on olennaista valita yhtiöitä joiden kurssit ylipäänsä toipuvat aikanaan. Heikoimmat yhtiöt jäävät lopullisesti alas ja menevät lopulta nurin.

Ei kommentteja: