tiistai 9. elokuuta 2011

Paniikki jatkuu pörssissä

Voi rähmä !! Höyrähdin ostamaan vähän Sampoa tänään 17,84 € ja Fortumia 15,93 €. Parilla pienellä ostollani tuhosin koko markkinan silmänräpäyksessä !!

DAX kävi aamulla yli 6000 pisteessä mutta on nyt painunut jo 5728 pisteeseen.

Toivotaan että FED rauhoittaa markkinat illalla. Muusssa tapauksessa näyttää todella synkältä.

Ostin tänään myös Nordeaa hintaan 5,97 €. Tietenkin heti kohta tarjottiin samaa tavaraa selvästi halvemmalla.

Ei tässä enää järkisyillä voi kurssilaskua perustella. Silmittömässä paniikissa kaikki osakkeet putoavat. Moniko ajattelee enää osakkeen alla olevan yrityksen toimintaa ?

DAX kävi jo lähellä 5500 pistettä. Laskua yli 1500 pistettä muutamassa viikossa.

Huipentuuko lasku tänään Wall Streetin täydelliseen romahdukseen ? Lasku on ollut erikoinen myös siksi että juuri minkäänlaisia rekyylejä ei ole nähty. Päivästä toiseen lähes kaikki osakkeet laskevat yhä syvemmälle.

Onkohan meneillään koko länsimaisen talouden täydellinen tuhoutuminen ?
Silloinhan romahtaa Aasiankin talous kun länsimaat eivät enää osta aasialaisia tuotteita.
Eli lopputulos on globaalin talouden täydellinen ja peruuttamaton luhistuminen ?
Kauankohan vanhat sivilisaatiot ovat yleensä pysyneet pystyssä ennen täydellistä romahtamista ? Näitä voisi tutkia historiankirjoista. Osakekurssien perusteella globaalissa taloudessa on nyt tapahtumassa tai jo tapahtunut jokin peruuttamaton nyrjähdys jota ei voi enää korjata.

Nyt kannattanee sopeutua ajatukseen että talous ei kerta kaikkiaan kasva enää ainakaan länsimaissa. Riittääkö paikallaan polkeva talous pitämään pystyssä nykyisin toimivia yrityksiä ?
Uusille yrityksille tilanne on vaikea. Vanhat ja vakiintuneet yritykset jatkanevat toimintaansa suunnilleen entiseen tapaan vaikkei talouskasvua enää tulisikaan. Työttömyys kyllä pahenee ja tulevien sukupolvien voi olla vaikea saavuttaa nykyistä elintasoa.

Kello on nyt noin 14:16 Suomen aikaa. OMXH on plussalla. Mielenkiintoinen kuriositeetti on että 10 vaihdetumman osakkeen joukosta ainoastaan Fortum, Sampo ja Nordea ovat edelleen miinuksella. Siis täsmälleen samat osakkeet joita ostin tänään. Voiko tämä olla sattumaa ?

Ei kommentteja: